Νικος Οικονομόπουλος

Χρήστος Χολίδης

Βιογραφικό


Έπειτα από δέκα χρόνια επιτυχίας στον αθλητικό χώρο συγκεκριμένα στο μπάσκετ- ο Χρήστος Χολίδης επιχειρεί ένα τρίποντο με την ερωτική του φωνή.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική ήταν τυχαία, μολονότι προέρχεται από οικογένεια με καλλιτεχνικές τάσεις, το μέλλον του όμως προδιαγράφεται πετυχημένο αφού οι εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και το κοινό δείχνει να τον απολαμβάνει.

Το χειμώνα 2007-2008 ο Χρήστος Χολίδης θα εμφανιστεί στην Αθήνα, έτσι το Αθηναϊκό κοινό θα τον γνωρίσει καλύτερα.

O Χρήστος Χολίδης τον Οκτώβριο του 2007, μας παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο album με γενικό τίτλο "Σε Ποια Μέρη Θες να Πάμε". Έντεκα τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, τον χωρισμό και την αγάπη.

Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφορεί από την ΕΜΙ, νέο album με  τίτλο “Δεν συμβιβάζομαι”. Συντελεστές του album, δημιουργοί που ο καθένας ξεχωριστά έχει συνδέσει το όνομά του με την επιτυχία επί σειρά ετών, και έχουν καθιερώσει με τα τραγούδια τους πολλές σπουδαίες φωνές: Εύη Δρούτσα, Γιώργος Καφετζόπουλος, Γιώργος Μουκίδης, Βαγγέλης Τούντας, Ηλίας Φιλίππου , Χριστόδουλος Σιγανός και Βαλεντίνο. Από το cd αυτό ξεχωρίζουν το ομότιτλο τραγούδι, το “Μια κατάσταση επανάσταση”, το “Ναι, ναι,ναι”, το “Πείτε της να ‘ρθει”, το “Καταδικασμένος”.

Στη συνέχεια, μεγάλη επιτυχία γνωρίζει το τραγούδι του “Κακομαθημένο”, σε στίχους του Θάνου Παπανικολάου και μουσική του Βασίλη Γαβριηλίδη, που κυκλοφορεί σε digital single.

Tον Απρίλιο του 2012 κυκλοφορεί η νέα του δισκογραφική δουλειά “Να με θυμάσαι”, που περιέχει και την επιτυχία “Κακομαθημένο”. Τη μουσική υπογράφουν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Γιάννης Φρασέρης, ο Βασίλης Γαβριηλίδης, ο Μπάμπης Μαραγκός και στιχουργικά ο Ηλίας  Φιλίππου, ο Θάνος Παπανικολάου , ο Γιώργος Τσοπάνης, η Βάγια Καλαντζή, ο Βαγγέλης Καρατζάνος και ο Δημήτρης Χαϊντούτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το δίσκο ο Χρήστος Χολίδης κάνει και την πρώτη του στιχουργική απόπειρα στο τραγούδι “Άκου το φίλο σου”, το οποίο και αφιερώνει σε έναν δικό του φίλο.

Tον Νοέμβριο του 2015 κυκλοφορεί το νέο του cd με τίτλο “Ελεγα”, πουπεριέχει  πολλές ραδιοφωνικές του επιτυχίες, το ομότιτλο “Ελεγα”,τα “Μάτια μου ατέλειωτα”, “Σ΄αγαπώ”, “Εσύ με συμπληρώνεις”, “Επαθα και έμαθα”.

© 2017 Fever Group. All rights reserved.