Νικος Οικονομόπουλος

Νίκος Μακρόπουλος

Βιογραφικό


Ο Νίκος Μακρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Παιδί λαϊκής καταγωγής, έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην γειτονιά του Αγίου Φανουρίου. Ο ίδιος θυμάται με νοσταλγία και συγκίνηση τον εαυτό του παιδί, να παίζει με τους φίλους του ξέγνοιαστος και ευτυχισμένος.

Τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα του τα έδωσαν οι γονείς του , οι οποίοι αγαπούσαν την λαϊκή μουσική και στο σπίτι συνήθιζαν να ακούνε τραγούδια του Καζαντζίδη, του Παπαϊωάννου και του Τσαουσάκη. Έτσι, από μικρή ηλικία αγάπησε την λαϊκή μουσική και του άρεσε πάντα να τραγουδάει για τους φίλους και την οικογένειά του. Το όνειρο να γίνει ένας μεγάλος τραγουδιστής δεν υπήρχε καν στο μυαλό του και δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο. Οι δικοί του άνθρωποι, όμως, πάντα τον ενθάρρυναν να τραγουδάει. Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα ενώ μπροστά σε πολύ κόσμο τραγούδησε για πρώτη φορά σε μία γιορτή που διοργανώθηκε στο σχολείο του για την γιορτή του Πολυτεχνείου. Του είχαν αναθέσει να πει ένα δημοτικό τραγούδι και όλοι τον θαύμασαν για το ταλέντο του.

Μεγάλη αγάπη στα νεανικά χρόνια του καλλιτέχνη υπήρξε ο αθλητισμός. Οι γονείς του πάντα στέκονταν στο πλευρό του και τον στήριζαν σε κάθε απόφαση που έπαιρνε για τη ζωή του. Έτσι, τελειώνοντας το σχολείο στα 18 του χρόνια κατέβηκε μόνος του στην Αθήνα για σπουδάσει στη Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑΑ). Τις σπουδές του όμως δεν κατάφερε να τις ολοκληρώσει τελικά. Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν που ο Νίκος αποφάσισε για πρώτη φορά να τραγουδήσει επαγγελματικά στα μπουζούκια. Ο ίδιος έχει πει ότι αν δεν ήταν οι φίλοι του να τον παροτρύνουν ώστε να πάρει μία τέτοια απόφαση δεν θα το τολμούσε ποτέ. Ακόμα, στα πρώτα του βήματα στα μπουζούκια που έγιναν σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης είχε την αμέριστη στήριξη των συμπατριωτών του στους οποίους, όπως έχει δηλώσει χρωστάει πολλά για την καριέρα του.

Αργότερα κλήθηκε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία αλλά τελειώνοντάς την άρχισε να απογοητεύεται γιατί συναντούσε πολλές δυσκολίες ως νέος τραγουδιστής. Έτσι, έπιασε δουλειά ως ιδιωτικός υπάλληλος σε ένα κατάστημα πουλώντας θερμοσίφωνες. Ήταν πολύ καλός σ' αυτό που έκανε. Όπως έχει πει ήταν πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά αυτή και ο μισθός του ήταν καλός. Στη συνέχεια μάλιστα, αποφάσισε να ξεκινήσει και την δική του επιχείρηση ως υδραυλικός . Η οικονομική όμως αποτυχία του εγχειρήματός του στάθηκε μοιραία για την επιστροφή του στο χώρο του τραγουδιού. Πλέον είχε βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και είχε δύο μόνον επιλογές για να ξεχρεώσει :ή θα έπαιρνε το πτυχίο του από την Γυμναστική Ακαδημία και θα εργαζόταν ως γυμναστής ή θα έπιανε ξανά δουλειά στα μπουζούκια ως τραγουδιστής . Πιο άμεση λύση στο πρόβλημά του θεώρησε ότι θα ήταν η δεύτερη επιλογή και έπραξε ανάλογα.

Ο Νίκος Μακρόπουλος διατηρεί μία ταπεινή και επιφυλακτική στάση απέναντι στα media και αποφεύγει να γίνονται γνωστά στοιχεία για την προσωπική του ζωή και τις σχέσεις του. Αγαπάει την θάλασσα, έχει λίγους και καλούς φίλους και έχει αδυναμία στα δύο μικρότερα αδέρφια του. Όταν δεν δουλεύει στα νυχτερινά κέντρα που τραγουδάει, τον ελεύθερο χρόνο του προσπαθεί να τον κατανέμει σωστά για να βλέπει όσο πιο πολύ μπορεί τα αγαπημένα του πρόσωπα και την πόλη του ,την Θεσσαλονίκη.

© 2017 Fever Group. All rights reserved.